Jdi na obsah Jdi na menu
 


Africké recepty

Příspěvky

Papriková polévka

2. 12. 2009

Navzdory svému názvu, papriková polévka spíše připomíná hustou omáčku. Patří mezi nejobvyklejší západoafrická jídla. Vyznačuje se výraznou chutí  a hlavně, pálí  jako čert. Tento recept popisuje tradiční způsob přípravy. V každodenním životě Západoafričané využívají ingredience, které jsou zrovna po ruce. 

 

Omáčka palava

8. 11. 2009

V Západní Africe existuje mnoho variant tohoto špenátového jídla. Navíc nepanuje všeobecná shoda odkud původně pochází. Někdo říká, že z Nigérie, jiný tvrdí, že z Ghany. Nicméně tento recept je patrně ze Sierra Leone. 

 

 

Rýže jollof

8. 11. 2009

Rýže jollof patří mezi nejznámější západoafrická jídla. A to nejenom díky své skvělé chuti a snadné přípravě, ale hlavně z důvodu snadné dostupnosti všech ingrediencí mimo černý kontinent. Otázka jejího původu zůstává nicméně předmětem sporu několika zemí Západní Afriky.