Jdi na obsah Jdi na menu
 


Crepes Suzette

30. 1. 2010

Ingredience pro omáčku

150ml pomerančové šťávy (ze 3 – 4 středně velkých pomerančů)
nastrouhaná pomerančová kůra ze středně velkého pomeranče
1 malý citron – nastrouhaná kůra a šťáva
1 polévková lžíce cukru moučka
3 polévkové lžíce Grand Marnier, Cointreau nebo brandy
50g másla
stranou si připravte trochu Grand Marnieru na flambování

 

Do těsta přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru ze středně velkého pomeranče a jednu polévkovou lžíci cukru moučka.

 

Příprava

Tyto palačinky by měly být tenčí než je obvyklé (na pánev o průměru 18cm použijte 1 a půl polévkové lžíce těsta). Nevadí, když se vám budou trochu trhat, protože se stejně skládají.
Měli by jste usmažit 15 – 16 placek.

Nejdříve vyrobte omáčku tak, že smícháte všechny ingredience určené pro její přípravu kromě másla. Současně zahřejte talíře na kterých se palačinky budou servírovat.
Na pánvi rozpusťte máslo, nalijte omáčku a pomalu uveďte do mírného varu. Poté vložte do pánve první palačinku, nechte jí prohřát a složte na čtvrtku (tvar trojúhelníku). Palačinku nevyndávejte, pouze posuňte ke kraji. Pánev nakloňte, aby omáčka stekla zpátky ke středu. Vložte další palačinku a postup opakujte. Všechny placky musí být ohřáté, složené a dobře prosáklé omáčkou.
V této chvíli můžete palačinky flambovat. Nejdříve zahřejte naběračku, poté do ní vlijte trochu likéru, opět zahřejte a zapalte. Hořící likér nalijte na palačinky a poté servírujte na vyhřáté talíře.