Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bo Kho

13. 3. 2010

1 kg hovězího zadního nakrájeného na kostky
1 větší cibule nakrájená na kostičky
5 stroužků česneku nadrobno nakrájených
6 lžic oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce soli
2 lžíce cukru
1 lžíce kari koření
1 hrnek piva
1 lžička nastrouhané citronové kůry
3 kusy badyánu
1 celá skořice
1 hrnek na kolečka nakrájené mrkve
Na ozdobu máta

Do větší mísy dáme cibuli, polovinu dávky česneku, mletou papriku, sůl, cukr a polovinu dávky oleje. Necháme ¾ hodiny uležet.
Na pánvi lehce osmahneme zbytek česneku, přidáme kari, pivo, uleželou směs z mísy a kostky masa. Chvíli dusíme, přidáme trochu vody, citronovou kůru, badyán a skořici.
Dusíme dokud maso nezměkne. Přibližně 5 minut před tím než je maso měkké přidáme mrkev. Guláš ozdobíme mátou.